Меню Закрыть

Зустріч людини і Бога – початок нового життя

OLYMPUS DIGITAL CAMERAУ «Церкві Різдва» відзначили одне з головних християнських свят – Стрітення Господнє.

Дослівно «Стрітення» означає «зустріч». І йдеться зовсім не про зустріч зими з весною, як вважає багато людей, а про велику подію, наповнену глибоким змістом – зустріч людини з Богом.

На недільному Богослужінні, на якому було особливо багато гостей, як завжди, панувала атмосфера духовного піднесення, любові, радості. Звучали улюблені християнські пісні, які з групою прославлення та молодіжним хором співав весь зал. Все зібрання традиційно молилось за Україну. Своїм духовним досвідом поділились із присутніми Вячеслав Ганніч, Надія Демченко та Борис Мєшков – мова йшла про те, чому для нас так важливо щодня читати Біблію, молитися та яку роль у житті християнина відіграє помісна церква.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
«Хто великим із вас хоче бути, той хай буде слугою всім вам» (Матвія, 20:26). У першій проповіді Дмитро Семененко, згадуючи самовіддане служіння Ісуса Христа, говорив про такі важливі речі, як любов до ближнього, вміння служити іншим, поступаючись власними інтересами.

Зустріч Старого і Нового Заповіту. Смертного і вічного. Зустріч людини і Бога. Глибокий зміст Стрітення Господнього – такою стала наскрізна тема основної проповіді пастора «Церкви Різдва» Вадима Лисенка.

«І ото був в Єрусалимі один чоловік, йому ймення Симеон, людина праведна та благочестива, що потіхи чекав для Ізраїля. І Святий Дух був на ньому. І від Духа Святого йому було звіщено смерті не бачити, перше ніж побачить Христа Господнього. І Дух у храм припровадив його. І як внесли Дитину Ісуса батьки, щоб за Нього вчинити звичаєм законним, тоді взяв він на руки Його, хвалу Богу віддав та й промовив: нині відпускаєш раба Свого, Владико, за словом Твоїм із миром, бо побачили очі мої Спасіння Твоє, яке Ти приготував перед всіма народами, світло на просвіту поганам і на славу народу Твого Ізраїля! (Від Луки 2:25-32)».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСтарий Симеон став символом старозаповітного Ізраїльського народу, який переживає зустріч з довгоочікуваним Спасителем. Праведний пророк розумів, що через це маленьке дитя будь-яка людина, навіть помираючи, може з радістю перейти у вічність. Ще один цікавий момент – у храмі було багато людей, але лише Симеон побачив Христа. Так і сьогодні одні люди приходять до Бога, інші, через зачерствіле серце, не хочуть бачити Його волю, Його руку у своєму житті.

Доторкнувшись Христа, людина, як Симеон, отримує мир і надію на спасіння. Без Бога досягти справжнього внутрішнього миру неможливо. Христос прощає гріхи, дарує можливість почати нове життя. Він позбавляє страху і тривог, робить нас сильними. Дає спокій, адже ми розуміємо, що у Бога все під контролем і навіть волосина з нашої голови без Його волі не впаде.

Через Ісуса Христа одні люди впадуть, а інші встануть, воскреснуть, завжди матимуть Божу підтримку у своєму житті. Недарма Господь названий наріжним каменем, на якому будується вся споруда. «Відкрились думки сердець багатьох». Ще один штрих – Бог відкриває думки і наміри людей через їх ставлення до Творця, Його книги Біблії, Його заповідей.

«Світло на просвіту поганам», тобто нехристиянам. Христос приносить Своє світло у пітьму людського життя, приносить мир, любов, прощення. Вадим Лисенко коротко нагадавOLYMPUS DIGITAL CAMERA вплив Христа на суспільство – підвищення моральності, пом’якшення жорстоких звичаїв, зміцнення шлюбу та викорінення багатоженства, звільнення жінки від рабського положення у родині та багато іншого.

Саме християнські якості стали ознакою цивілізованої людини. Також християнство вплинуло на розвиток культури і мистецтва, на законотворчість, стало запорукою успішного розвитку держави. «Якщо Бог стане славою України, якщо кожен свідомо стане жити з Ним, вся країна зміниться на краще, буквально перетвориться», – підкреслив пастор Вадим.