Меню Закрыть

Студенти Біблійної школи стали випускниками

ШколаНа недільному Богослужінні у «Церкві Різдва» відбулась урочиста подія – випуск студентів Біблійної школи, навчання в якій тривало протягом двох років.

Щасливі, схвильовані – вони довго чекали цього моменту. Серед випускників люди різних професій, різного віку, але їх об’єднало спільне бажання – вивчати слово Боже, глибше пізнавати Його істини, духовно зростати, аби нести світло Євангелія іншим людям.

«Пильнуй себе самого та навчання; дотримуйся цього, бо, роблячи це, спасеш себе самого й тих, що слухають тебе», — саме цей вірш із Послання Апостола Павла Тимофію нагадав всім присутнім академічний декан Інституту церковного служіння, на базі якого і створюються Біблійні школи, Володимир Ніколаєв.

За словами пастора «Церкви Різдва» і викладача Біблійної школи Станіслава Ревенкова, коли два роки тому прозвучало оголошення про початок навчання, на перше заняття прийшло тридцять чоловік. Проте у підсумку цю тривалу «дистанцію» пройшли 12 студентів.

Школа2Шість курсів: «Огляд Старого Заповіту», «Вивчення Біблії», «Основні доктрини Біблії», «Огляд Нового Заповіту», «Євангелізм» та «Духовне формування» і – довгожданий сертифікат про завершення навчання. Але, звичайно, річ не в документі. А що для них є найголовнішим — говорять самі випускники.

«Вивчення доктрин Біблії – це як закладення фундаменту християнського життя. Навчання стало важливим кроком на шляху мого духовного зростання. Стати випускником Біблійної школи може кожен, нічого особливо складного у навчанні немає, але за однієї умови – якщо цьому постійно приділяти час. Але це надзвичайно цікаво, пізнавально і корисно. Я дякую пасторам і всім, хто допоміг організувати таку справу на базі нашої церкви» (Олексій Зайцев).

«Я зараз почуваюсь справді щасливою. Біблійна школа наблизила мене до Бога і віддалила від миру з його гріховними цінностями. Вивчивши методи і принципи, тепер я можу більш усвідомлено, правильно нести людям святе Євангеліє, знаю, з чого почати, як переконати» (Катерина Папченко).

«Тут нас вчили глибше пізнавати Божі істини, більше любити Біблію, завжди пам’ятати, що слово Боже для є необхідним, це наша жива вода. Тепер, отримавши нові знання, хочеться йти до людей, більше розповідати їм про Господа. І, звичайно, процес навчання має тривати і надалі, у духовному зростанні не можна зупинятися» (Лідія Малюк).

«Коли я вивчала Біблію, знайомилась з героями віри, хотіла зрозуміти – чому вони є такими значимими, важливими для Бога. А потім усвідомила – вони прагнули розуміти Його, наблизитись до Нього. Біблійна школа і нам допомогла краще збагнути, яким є наш Творець. Бо люди часто схильні наділяти Господа тими якостями, які підходять особисто їм. А потім дивуються – чому життя складається нещасливо. Я вдячна Господу за можливість пройти навчання і сподіваюсь принести Йому тепер ще більше плоду» (Любов Кравченко).

Після привітань, вручення сертифікатів та християнських книг у подарунок, за випускників Біблійної школи помолилось все зібрання. Хтось із них, можливо, продовжить навчання у коледжах чи семінаріях. Але головне, що всі вони продовжують служити Богу, зростати у любові до ближнього і з великим бажанням нести людям Благу вість.

Школа1

Фото Олени Шаповал-Горковенко