Меню Закрыть

Різдво Христове – свято, що змінює життя

IM7_8058У «Церкві Різдва» відбулось святкове Богослужіння, присвячене найважливішій події у житті людства. Події, яка повністю змінила хід історії – народженню Господа Ісуса Христа.

Христос народився! Славімо Його! Такими словами, різними мовами, вітають один одного цього дня християни всього світу. У наповнений темрявою і гріхом світ прийшов Спаситель, аби принести світло, любов, незалежну від жодних обставин радість, відкрити істину, перемогти гріх і саму смерть. Аби знайти, зробити мертвих по своїх гріхах людей Божим народом, дітьми Отця Небесного, назвати кожного по імені, вести по життю і зберігати у Своїй руці.IM7_8065

Христос народився! Улюблені різдвяні пісні, які співав весь зал разом з групою прославлення, молодіжним та дитячим хором; вірші у зворушливому виконанні наймолодших учасників свята; дивовижні у своїй силі й щирості свідоцтва і, звичайно, пасторські проповіді – кожне слово, кожна нота музичних творів були наповненими хвалою, радістю, поклонінням Господу.

«Три подарунки немовляті Христу» — такою стала тема основної проповіді. «Коли ж народився Ісус у Віфлеємі Юдейськім, за днів царя Ірода, то ось мудреці прибули до Єрусалиму зо IM7_8073сходу, і питали: де народжений Цар Юдейський? Бо на сході ми бачили зорю Його, і прибули поклонитись Йому (Від Матвія 2:1,2).

Коли мудреці, йдучи за зорею, знайшли Дитя, перше, що зробили – вклонились Йому. Важливо, як підкреслив пастор «Церкви Різдва» Вадим Лисенко, що мудреці не роздумували, а відразу, говорячи сучасною мовою, почали практикувати християнство. Просто розмови й роздуми нічого не змінюють – Христа треба визнати своїм Богом і Спасителем, пережити благоговіння перед Ним, відкрити Йому своє серце.IM7_8084

Наступний крок мудреців – дари Христу, золото, ладан і смирна. Золото підкреслює царський статус Ісуса, і навіть більше, адже Він володарює над усім і разом з тим знаходиться поруч з простими людьми. Він мив ноги учням, торкався і зцілював прокажених, прощав і продовжує прощати та приймати найбільших грішників. Він – володар нашого життя, наших сердець, Цар Божого Царства. Також золото є символом мудрості, адже найвища, найцінніша – Божа премудрість.

Смирна – дар тому, хто має померти. Христос мав пережити неймовірні страждання та приниження, зійти на хрест, бути розіп’ятим за гріхи всього людства. Але смерть не має над IM7_8095Ним влади – і через три дні Господь воскрес, щоб люди отримали можливість спасіння і вічного життя. Він показав, що фізична смерть є лише вступом до чогось набагато важливішого.

Ладан – подарунок священику. У перекладі з латинського священик – означає людина, яка будує міст між людьми і Богом. Саме Ісус став Первосвящеником, Шляхом, який веде в небеса. Він знає про всі наші потреби і печалі, просить за нас Отця Небесного, співчуває, допомагає, дає можливість кожному, хто покаявся, увійти у присутність самого Бога. «Отакий бо потрібний нам Первосвященик: святий, незлобивий, невинний, відлучений від грішників, що вищий над небеса, що потребиIM7_8144 не має щодня, як ті первосвященики, перше приносити жертви за власні гріхи, а потому за людські гріхи, бо Він це раз назавжди вчинив, принісши Самого Себе» (Євреям 7:26, 27).

Щоб знайти Христа, мудрецям довелося пройти шлях не менше півтори тисячі кілометрів. Сьогодні нам потрібно просто відкрити для Нього своє серце. «Невипадково момент покаяння називається народженням згори. Ми народжуємось для нового життя, бо в нас народжується Христос, — сказав Вадим Лисенко. — Що ж найцінніше ми можемо Йому принести? Все своє серце, душу, саме життя, адже люблячий віддає себе без залишку. І тут мизгадуємо найбільшу заповідь: «Люби Господа, Бога свого, усім серцем своїм, і всією душею своєю, і всім своїм розумом, і з цілої сили своєї!»IM7_8213IM7_8189

 

Фоторепортаж Олега Корженка