Меню Закрыть

Народжена, щоб перемагати

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСвітське свято 8 Березня стало гарним приводом замислитись над тим, якою жінку створив Бог, які якості мають бути притаманні кожній християнці, а також згадати представниць прекрасної половини людства, увічнених на сторінках Біблії.
Напередодні святкового дня сестри «Церкви Різдва» та церкви «Добра новина» зібралися на жіночу конференцію, назва якої точно відобразила тематику заходу: «Народжена, щоб перемагати».
Християнські пісні, поезія від Катерини Папченко, зворушливе свідоцтво про зустріч з Христом від Наталії Теодорович, а ще спілкування учасниць за чашкою чаю – атмосфера заходу була справді щирою і невимушеною.
Досить пізнавальним став виступ Ірини Совенко, у якому вона говорила про здоровий та активний спосіб життя, здорове харчування та загалом розкривала секрети жіночої краси та бадьорості.Головною героїнею розповіді Марії Лисенко стала Іохаведа – мати єврейського вождя Мойсея. У той час, коли єврейський народ перебував під гнітом єгиптян, ця глибоко віруюча жінка пережила безліч труднощів. Попри все, вона змогла врятувати свого новонародженого сина від, здавалось би, неминучої смерті. Більше того – всіх своїх трьох дітей, Аарона, Маріам та Мойсея навчила шанувати Бога Ізраїлева.

«На перший погляд здається, що ця історія не має жодного відношення до нашого сучасного життя. Проте лише на перший погляд. Як Іохаведа відпустила сина плисти у корзинці по річці Ніл, так ми відпускаємо своїх дітей у доросле життя. У Нілі їм загрожували крокодили, а в житті – безліч гріхів і спокус, серед яких алкоголь, наркотики, розпуста та багато іншого. І тому ми повинні зробити все можливе, аби вкладені нами у дитячі серця християнські цінності виявилися сильнішими», – зауважила Марія Лисенко.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAРолі сучасної жінки, її призначенню від Бога було присвячене і недільне Богослужіння у «Церкві Різдва», під час якого звучали щирі вітання сестрам, яскраві виступи дитячого та молодіжного хору разом з групою прославлення, молитви за жінок, дітей та, звичайно, за Україну.

У першій проповіді Андрій Багно згадував відому євангельську історію про двох сестер, Марфу і Марію. Приймаючи у своєму домі Ісуса Христа, Марфа занадто сильно переймалася проблемою частування, у той час як Марія просто слухала Слово від Господа. «Ми часто хочемо заслужити Божу милість своїми вчинками, але вона нам дається, як дар. І передусім ми маємо дбати не про фізичну їжу, а про духовну», – зазначив проповідник.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAДевора – до постаті саме цієї біблійної героїні звернувся в основній проповіді пастор «Церкви Різдва» Вадим Лисенко. І невипадково, адже сила і мудрість судді та пророчиці Девори допомогла єврейському народу здобути у важкий час перемогу над ворогами. І через її яскравий образ пастор Вадим звернув увагу присутніх на призначення та якості по-справжньому віруючої жінки.
Передусім, це чисте серце, відкрите Богу, інакше Девора не чула б Його голос і не могла б пророкувати. Справедливість – адже Девора була суддею Ізраїльського народу і несла за нього велику відповідальність. При цьому вона була ще й дружиною, отже, турбувалась про свою родину і підтримувала вогонь сімейного вогнища.

Разом з тим, як зауважив пастор Вадим, жінкам притаманні й такі якості, як мужність, рішучість і велика мудрість. Так, у відповідальний момент Девора знайшла сильного воїна Варака, чітко передала йому веління Боже вести за собою армію ізраїльтян, підтримала, надихнула його на подвиг. «Якщо ти підеш зі мною, то і я піду», – як багато сказано у цих словах Варака, звернених до прекрасної і сильної жінки-судді.
Нарешті, Девора називає себе «мати Ізраїлю». Головне призначення жінки, як підкреслив Вадим Лисенко – материнство. Навіть якщо у жінки немає дітей, вона – мати. Це призначення виявляється у здатності турбуватися про інших, переживати, а головне – любити.

«Ми говорили про красу, яку Бог вклав у жінку, передусім, красу душі, силу і стійкість. У чому ж секрет сили, мудрості, рішучості і турботи про свій народ пророчиці та судді Девори? Через того, для кого найвищою цінністю є Бог, світитиме Боже світло. У такі людині виявлятимуться плоди Святого Духа – любов, радість, мир… Краса такої людини є нетлінною. Ісус Христос прийшов і для того, щоб змінити ставлення до жінки зі зневажливого на шанобливе, взяти на себе гріхи і принести спасіння кожному, хто увірує.
Відразу після перемоги Девора співає пісню-хвалу Господу. І людина, яка в кожній ситуації славить Бога, пам’ятає про Бога, буде з Ним і у вічності. Саме віра у Бога, щоденне спілкування з Ним, виконання заповідей – це і є секрет успішного, щасливого життя», – сказав на завершення пастор Вадим.OLYMPUS DIGITAL CAMERA